Zarządzanie kampaniami
Archiwizowanie kampanii
Archiwizuj kwalifikujące się wstrzymane lub zakończone kampanie Meta, Google i Spotify z zachowaniem analityki, a potem przywróć je do statusu Wstrzymano.
Archiwizacja przenosi wstrzymaną lub zakończoną kampanię z listy w Marketing > Wszystkie kampanie, bez usuwania jej historii ani analityki. Możesz ją później przywrócić; kampania wraca w stanie Wstrzymano. Archiwizacja dotyczy zarówno Smart Campaigns, jak i YouTube campaigns.

Kwalifikowalność
Kwalifikujące się kampanie w Meta, Google lub Spotify można archiwizować ze statusu Wstrzymano lub Zakończona. Aktywne kampanie trzeba najpierw wstrzymać. Kampanie YouTube powiązane z Shop są dostępne tylko do analityki i nie można ich archiwizować z panelu.
Weryfikacja u dostawcy lub nieznany status mogą tymczasowo zablokować archiwizację. W kampaniach Meta przejście do archiwum w razie potrzeby wymaga też wstrzymania u dostawcy, zanim Dynamoi zapisze kampanię jako Zarchiwizowaną.
Archiwizowanie kampanii
Otwórz Wszystkie kampanie Wybierz Marketing > Wszystkie kampanie.
Wstrzymaj, jeśli jest aktywna Poproś o wstrzymanie i poczekaj, aż kampania będzie się kwalifikować.
Archiwizuj Otwórz menu działań i wybierz
Archiwizuj kampanię.
Aby zarchiwizować kilka kampanii, zaznacz je i wybierz Archiwizuj {count}. W oknie potwierdź Zarchiwizować # kampanii?. Zobacz Filtry i działania zbiorcze.
Zarchiwizowane kampanie zachowują ustawienia, historię wydatków i raportowanie. Lista domyślnie je ukrywa (Ukryj zarchiwizowane); aby je zobaczyć, wybierz w filtrze statusu Zarchiwizowane lub Wszystkie statusy.
Przywracanie z archiwum
Wybierz Przywróć kampanię przy zarchiwizowanej kampanii. Jej cykl życia wraca do Wstrzymano, a nie do Aktywnej. Wznów kampanię osobno; wznowienie ma własny krok finansowania (Wstrzymywanie i wznawianie kampanii).
Note Archiwizacja służy do porządkowania, nie do usuwania, i nie gwarantuje, że raportowanie dostawcy zostało w pełni ustabilizowane. Najnowsze wyniki atrybucji mogą nadal napływać po zakończeniu emisji.